Toyota kommer att leverera 120 000 truckar per år

Toyota investerar i en ny Pulverlackerings-anläggning som gör det möjligt att nå en teknisk kapacitet på 120 000 elektriska lagertruckar per år i tvåskift.

Toyota Material Handling i Mjölby, utvecklar och tillverkar högkvalitativa- och innovativa maskiner för materialhanteringsutrustning. Investeringen är en av de största investeringar som gjorts i Mjölbyfabriken. Projektet på Toyota går under namnet Paletten.

Den nya pulverlackeringsanläggningen kräver en utbyggnad på 7 200m². Lackeringsanläggningen kommer vara ett led i arbetet med att producera framtida produktionsvolym med en teknisk kapacitet på 120 000 truckar.

Investeringen i en ny Pulverlackeringsanläggning ska säkerställa en teknisk kapacitet på 120 000 truckar i tvåskift.

Gema leverantör sedan 1998

Gema har levererat ett antal pulverappliceringsutrustningar under de senaste 25 åren till Toyota. Redan 1998 installerade Gema, till dåvarande BT, ett av de första färgbytessystemen.

Det var ett stort steg i att möjliggöra snabba kulörställ och ”plastboxen” lanserades slutet på 90-talet. Utvecklingens syfte var att effektivisera kulörställen och dessutom att återvinna pulverfärgen.

Kulörställ med återvinning där man tidigare hade stålboxar tog upp mot 60 minuter med återvinning. Med den nyutvecklade plastboxen kunde man göra kulörställ med återvinning på under 10 minuter.

Gema levererar till projektet Paletten

I pulverlackeringsanläggningen krävs det tre olika system för pulverapplicering i två produktionsflöden:

Tidsplan

Utbyggnad av fabriken är i full gång.

Installationen av pulverlackeringsanläggningen startar i slutet på 2024 med produktionsstart under andra halvan 2025.

Scroll to Top

Vid angiven tid står vi redo vid Gemas monter.